0
سبد خرید شما خالیست
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید
علائم خرابی شمع خودرو چیست؟
مقاله

علائم خرابی شمع خودرو چیست؟

علائم خرابی شمع خودرو تا حدودی به راحتی قابل تشخیص هستند و تنها نیاز است که این علائم را شناخته و به موقع در خصوص آن ها عکس العمل صحیح داشته باشید. شمع خودرو دارای ابعاد کوچکی است، اما باید آن را یکی از قطعات اصلی خودرو در نظر داشته باشیم. بدیهی است که این قطعه نیاز به رسیدگی و تعویض در زمان خود دارد. در صورت خرابی شمع، یکی از علائمی که راننده متوجه آن خواهد شد، لرزش غیرعادی خودرو است.

در ادامه با رویتا خودرو همراه باشید تا به این علائم به شکلی دقیق تر بپردازیم.

شمع خودرو چیست؟

شمع خودرو قطعه‌ کوچکی است که درون سیلندر جای دارد. ولتاژ از یک سمت به شمع وارد شده و از سمت دیگر شمع وظیفه دارد که این ولتاژ را به جرقه تبدیل نماید. به این صورت که مخلوط هوا و بنزینی که در سیلندر داریم، به وسیله این جرقه تولید شده از شمع ها منفجر شده و چیزی که موتور خودرو نیاز دارد، ایجاد می شود. شمع های گوناگونی در بازار داریم؛ از جمله: شمع گرم، شمع سرد، شمع نیکلی، شمع ایریدیومی، شمع پلاتینیومی و شمع چند الکترودی. شمع گرم برای موتورهایی است که دمای آن ها به سمت پایین میل دارد. این نوع از شمع ها درجه حرارت و گرمای خود را سخت تر و دیرتر از دست می دهند. همین طور لازم به ذکر است که شمع سرد برای موتورهای خودرو با دمای بالا به کار برده می شود. پایه‌ این نوع از شمع های سرد برخلاف شمع‌ های دارای ماهیت گرم ،کوتاه است. جنس الکترودهای به کار رفته در شمع نیکلی از آلیاژ نیکل بوده و همچنین طول عمر کمی دارد. به ترتیب شمع ایریدیومی و شمع پلاتینیومی نیز هر یک الکترودهای‌شان از جنس ایریدیوم و پلاتینیوم است.

مطالعه کنید : استارت نخوردن ماشین و دلایل اصلی آن

علائم خرابی شمع خودرو کدامند؟

با توجه به مسئولیت مهمی که برای شمع تعریف کردیم، می توان نتیجه گرفت که در صورت خرابی شمع خودرو، باید انتظار عملکرد ناقص موتور را نیز داشته باشیم. در حقیقت کل فرآیند استارت زدن خودرو مختل خواهد شد و از این روی با دیدن مشکل در استارت خوردن ماشین، باید به ایراد در شمع ها، شک کنید. در صورتی که شمع وظیفه خود را انجام ندهد، آلایندگی خودرو نیز افزایش خواهد یافت و در واقع کاتالیست دچار مشکل می شود.

به هر ترتیب علائم خرابی شمع خودرو را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • مشکل در استارت خوردن موتور
  • مشکل در شتابگیری
  • لرزش ماشین
  • روشن شدن چراغ چک
  • سیاه شدن شمع خودرو

علائم خرابی وایر شمع کدامند؟

وایر شمع خودرو از تعدادی سیم و کابل های انتقال برق به سر شمع های خودرو تشکیل شده است که باعث ایجاد جرقه و احتراق در موتور ماشین خواهند شد. با این حساب اگر وایر خراب باشد یا به هر صورت عملکرد خود را به درستی انجام ندهد، بنزین به درستی نسوخته و این به جز افزایش آلایندگی، مشکلات دیگری را نیز همراه خواهد داشت.

برای آن که از عملکرد صحیح موتور خودروی خود اطمینان داشته و احتراق در آن به درستی صورت بگیرد، لازم است که در سرویس های دوره ای خودرو نسبت به تست شمع و وایر دقت کافی را به خرج داده و در ضمن مناسب برای تعویض این قطعات اقدام کنید. در نظر داشته باشید که وایرها باید هر سال به طور متوسط تعویض شوند و این حتی به میزان کارکرد کیلومتری خودروی شما ارتباطی ندارد. در صورتی که وایرها ترک خورده یا به هر شکلی معیوب یا پاره شده باشند، نیاز به تعویض آن ها وجود خواهد داشت. البته در قسمی از وایرها با روکش سیلیکونی، امکان مشاهده کردن پارگی وجود ندارد.

این اصول را به خاطر داشته باشید:

به یاد داشته باشید برقی که به شمع خودرو می رسدتا شمع آن را به جرقه تبدیل کند از طریق کویل تأمین می گردد. بنابراین خرابی کویل‌ها نیز در نهایت به اختلال در عملکرد شمع‌ های خودرو منجر خواهد شد.

بهتر است در هر 15 هزار یا هر 20 هزار کیلومتر شمع های خودرو را تعویض کنید. البته این امر به موارد مختلفی بستگی خواهد داشت و اگر برای مدت طولانی خودروی خود را حرکت نمی دهید، باز نیاز به تعویض شمع ها خواهد بود. به هر ترتیب لازم است که در سرویس های دوره ای، نسبت به چک آپ وضعیت شمع های خودروی خود اقدام کرده و در زمان لازم نسبت به تعویض آن ها اقدام کنید.

همین طور بخوانید: دلایل ریپ زدن خودرو