0
سبد خرید شما خالیست
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید
علائم سوختن واشر سرسیلندر و روش های پیشگیری از آن
مقاله

علائم سوختن واشر سرسیلندر و روش های پیشگیری از آن

یکی از قطعات مهم خودرو که شاید کمتر درباره آن بدانید و پیشتر توجه خاصی به عملکرد آن نداشته باشید، واشر سرسیلندر است. این قطغه زمانی اهمیت می یابد، که به مشکل برخورد کرده و زمینه مشکل در عملکرد خودروی شما را ایجاد کند. با رویتا خودرو همراه باشید تا ببینیم واشر سرسیلندر چیست و علائم سوختن واشر سرسیلندر کدام است؟

و اگر دچار کربن گرفتگی سیلندر چیست؟ شده اید جهت برطرف کردن آن می توانید از محصول تمیزکننده کربن های داخل سیلندر و پیستون دی کربنایزر از محصولات زادو استفاده کنید.

محصولات مرتبط به سر سیلند و موتور: احیاگر موتور نانو سرامیک زادو

واشر سرسیلندر چیست؟

واشر سرسیلندر بین دو قطعه سیلندر و سرسیلندر قرار گرفته است. واشر سرسیلندر وظیفه آن را برعهده دارد که از از خروج و نشت روغن از موتور به بیرون، جلوگیری به عمل آورد. در شرایط مختلفی، امکان سوختن واشرسرسیلندر وجود دارد و شما می توانید با توجه به علائمی که سوختن این قطعه از خود نشان می دهد، به موقع عکس العمل های لازم را نشان دهید.

حرارت بالا، اصلی ترین عامل سوختن واشرسرسیلندر

بالا رفتن حرارت یکی از اصلی ترین عوامل سوختن واشر سرسیلندر است و در صورتی که سطح روغن موتور پایین آمده یا مایع خنک کننده کافی وجود نداشته باشد، احتمالا و ریسک سوختن واشرسرسیلندر به مراتب بالاتر خواهد رفت.

در ادامه ببینیم، علائم سوختن واشر سرسیلندر کدامند!

علائم سوختن واشر سرسیلندر

قاطی شدن روغن و آب

یکی از اصلی ترین علائم سوختن واشر سرسیلندر را باید قاطی شدن روغن و آب بدانیم که آن را به اصطلاح آب و روغن قاطی کردن می گویند. برای تشخیص این موضوع، کافی است که به مخزن ذخیره آب رادیاتور نگاه کنید. در صورتی که در این مخزن مایع قهوه ای رنگ (متوسط یا کمی روشن) می بینید، باید این را در نظر داشته باشید که به احتمال زیاد روغن به سیستم خنک کننده وارد شده است. در صورتی که روغن به سیستم خنک کننده وارد شده باشد، یک معنای مستقیم دارد و آن هم سوختن واشر سرسیلندر است که به واسطه سوختن نتوانسته مقابل نشتی روغن و خروج آن را بگیرد.

نکته: با کمی دقت به درب رادیاتور نیز می توانید مایع قهوه ای رنگ را مشاهده کنید که نشانه ای زودهنگام از آب و روغن قاطی کردن محسوب می شود.

کم شدن سطح آب و روغن از علائم سوختن واشر سرسیلندر

این یکی از بهترین علائمی است که به شما هشدار می دهد تا متوجه سوختن واشر سرسیلندر باشید. در صورتی که مشاهده کردید سطح آب و روغن بی دلیل کاهش یافته است، باید در خصوص سوختن واشر سرسیلندر مشکوک شده و حتما موضوع را پیگیری نمایید. زمانی که واشر سرسیلندر معیوب شده و قادر به انجام وظیفه خود نباشد، احتمال نشتی آب و روغن وجود داشته و سطح آن به شکلی بی منطق و بی معنا، کاهش خواهد یافت. از این روی اگر زودتر از زمان مناسب، شاهد کاهش سطح آب و روغن بودید، باید در خصوص چک کردن واشر سرسیلندر اقدام کنید.

جوش آوردن موتور خودرو

این یکی دیگر از علائم سوختن واشر سرسیلندر است که باعث می شود موتور خودروی شما جوش آورده و درجه آمپر از حد میانه آن بالاتر رود. به این دلیل باید همیشه نسبت به وضعیت درجه آمپر خودرو دقیق بوده و در صورتی که میزان آن از حد میانگین و نرمال، بالاتر رفت، به موقع اقدام مناسب را انجام دهید. در این شرایط به هیچ وجه خودروی خود را خاموش نکنید، زیرا این به تاب برداشتن سرسیلندر منجر خواهد شد. برای جلوگیری از صدمات بیشتر، لازم است که درب کاپوت را بالا برده و به آرامی و بدون تماس دست یا باز کردن درب رادیاتور، روی آن آب بریزید تا درجه حرارت موتور پایین بیاید. پس از آن که درجه حرارت موتور کاهش یافت، خودروی خود را به نخستین تعمیرگاه برسانید.

خروج دود سفید از اگزوز

در صورتی که واشر سرسیلندر سوخته باشد، احتمال خروج دود سفید رنگ از اگزوز وجود دارد و باید این مورد را به عنوان یک هشدار جدی تلقی کنید.

ایراد در کارکرد موتور خودرو از علائم سوختن واشر سرسیلندر

در صورت سوختن واشر سرسیلندر خودرو، عملکرد موتور به شدت افت پیدا خواهد کرد و اگر شما کمی دقت داشته باشید، به حتم این موضوع را متوجه خواهید شد. البته مشکلی که در عملکرد موتور خودرو به وجود می آید، بستگی کامل به میزان ایراد در واشر سرسیلندر خواهد داشت. در هر صورت ادامه پیدا کردن این وضعیت، مخارج سنگینی برای مالک خودرو در پی خواهد داشت و باید به موقع نسبت به رفع آن اقدام نمایید.

سخن پایانی

با توصیفات بالا، اهمیت توجه به این قطعه و پیشگیری از سوختن آن، با رسیدگی به سیستم خنک کننده موتور مشخص شده و لازم است که همیشه وضعیت آب و روغن را چک کرده و در صورتی که کمترین نشانه ای از آب و روغن قاطی کردن خودروی خود مشاهده کردید، نسبت به رفع آن اقدام نمایید.