0
سبد خرید شما خالیست
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید
نحوه تعویض فیلتر هوا خودرو چگونه است؟
مقاله

نحوه تعویض فیلتر هوا خودرو چگونه است؟

تعویض فیلتر هوای خودرو

هر راننده‌ای باید نسبت به زمان تعویض فیلتر هوا خودرو اگاهی کامل داشته و حتی پیش از رسیدن به زمان مرزی تعیین شده؛ برای تعویض فیلترهای هوا، روغن و بنزین اتومبیل خود، دست به کار شود.
با ما در رویتا خودرو همراه باشید تا علاوه بر نحوه تعویض فیلتر هوا، نکاتی کلیدی در انتخاب و زمانبندی آنرا به شما ارائه دهیم.

روش تعویض فیلتر هوای خودرو

یادگیری نحوه تعویض فیلتر هوا خودرو بسیار آسان است و باعث صرفه جویی در هزینه ها هم می شود. اگر اینکار را خودتان انجام دهید، هزینه های کمتری به تعمیرکارتان پرداخت خواهید کرد.اول، ماشین را پارک کنید و کابوت را بالا بزنید. سپس چند دقیقه صبر کنید تا موتور خنک شود. درحین خنک شدن موتور سراغ ابزارتان بروید و یک چاقو، دو پیچ گوشتی متوسط و یک پیچ گوشتی چهارسو بردارید.

بازرسی محل تعویض فیلتر هوا

از آنجا که خودروهای مختلف، از انواع مختلفی از فیلترهای هوا استفاده می کنند، ممکن است محل قرارگیری و چگونگی قرار گیری فیلتر هوا در خودروها، متفاوت باشد. با این حال تمامی فیلتر های هوا در مسیر ورود هوا به موتور قرار دارند و به سادگی، با باز کردن یک بست، قابل جدا شدن و تعویض می باشند.

محل فیلتر هوا خودروفیلتر هوا معمولاً در یک جعبه پلاستیکی مشکی نزدیک به بالای موتور قرار دارد. احتمالاً این جعبه بزرگترین قطعه غیرفلزی است که خواهید دید. وقتی آن را پیدا کردید جعبه را باز کنید. اکثر این جعبه ها با گیره های فلزی به هم وصل شده اند که این گیره ها معمولا بسیار ساده طراحی شده است تا در کمترین زمان ممکن باز و بسته شود. یک چاقو یا پیچ گوشتی دوسو را بین گیره ها بگذارید و با کمک آن تمام گیره هایی که قابل باز کردن هستند را باز کنید. گاهی اوقات فیلتر هوا هم با چند پیچ بلند نگه داشته شده است، دراینصورت باید این پیچ ها را هم باز کنید.

نحوه باز کردن فیلتر هوا

بعد از بازکردن جعیه پلاستیکی می توانید فیلتر هوا را داخل آن ببینید. معمولاً رنگ فیلتر هوا روشن است تا به سادگی بتوان کثیفی های روی آن را دید. حالا باید فیلتر را جدا کنید. فیلترها معمولاً سلولزی هستند و در گوشه های آنها از پلاستیک استفاده شده است.

بررسی فیلتر هوا برای تعویض

حالا باید فیلتر را بررسی کنید. آن را مقابل نور خورشید قرار دهید و ببینید میزان جرم و کثیفی در آن چقدر است. اگر بدون قرار دادن آن در معرض نور مستقیم خورشید هم متوجه شدید که رنگ آن تغییر کرده و بسیار تیره تر شده است، باید آن را تعویض کنید.

فیلتر جدید را داخل محفظه پلاستیکی بگذارید و گیره های آن را محکم ببندید. در انتخاب فیلتر جدید دقت کنید و اگر اولین بار است که خودتان اینکار را می کنید، بهتر است فیلتر قدیمی را داخل یک پلاستیک بگذارید و به فروشگاه ببرید تا یک جایگزین درست انتخاب کرده باشید.

تفاوت فیلتر هوای کار کرده با نو

نکات تعویض فیلتر هوا

اما جدا از مراحل تعویض فیلتر هوا، نکته های کلیدی وجود دارد که با دانستن آنها میتوانید هم در زمان مناسب و هم نوع مناسب فیلتر هوا را برای تعویض آن انتخاب کنید.

زمان تعویض فیلتر هوا

زمان تعویض فیلتر هوا، محل زندگی شما بستگی مستقیم دارد. اما به صورت معمول به ازای هر 5 هزار کیلومتر، باید فیلتر هوای خودرو تعویض شود. توجه داشته باشید که به ازای هر 5 هزار کیلومتر، تعویض فیلتر را عنوان ساختیم؛ اما در این مدت نیز دو بار تمیز کردن فیلتر توصیه می‌شود.

برخی از کارشناسان خودرو معتقد هستند که اگر خودروی شما در منطقه‌ای خوش آب و هوا و با ضریب آلودگی کم در حرکت بوده است، می‌توانید این 5 هزار کیلومتر را به 10 هزار کیلومتر افزایش دهید. (البته باید دید که این روزها کدام نقطه از ایران یا حتی کره زمین به این اندازه عاری از آلودگی‌ست!)

محصولات ویژه رویتا: فیلتر هوای کی اند ان خودرو (K&N)

شکل ظاهری فیلتر هوا

فیلتر های هوای اتومبیل ها به طورمعمول از شکلی مستطیل ،مربع و دایره ای پیروی می کنند. شکل فیلتر بر کار ان تاثیر ندارد وکمپانی های ساخت فیلتر هوا بر اساس موتور اتومبیل طرح شده و شیوه جایگزاری آن به داخل محفظه پیشرانه فیلتر هواخودرو رامطرح می کند. هنکته ای شما باید در تعویض فیلتر هوای خود رعایت کنید، خرید فیلتر هوای مناسب خود از نظر ابعاد و طراحی باشد.

انواع فیلتر هوا

جنس فیلتر هوا

جنس فیلتر هوا  امروزه عموما به 3 شکل، کاغذی یا سلولزی، اسفنجی و کتان تولید میشود  که در ادامه مختصر به انها میپردازیم.

فیلتر هوای سلولزی

فیلتر هوای سلولزی یا همان فیلتر‌ هوای کاغذی، عمومی‌ترین و پرکاربردترین نوع فیلتر هوای استفاده شده توسط کمپانی‌های خودروسازی است. فیلتر‌های هوای سلولزی، از یک فریم پلاستیکی برای ایجاد ثبات در ساختار خود بهره‌ می‌برند و از یک کاغذ پلیسه‌دار آکاردئونی برای جذب ناخالصی‌های هوا استفاده می‌کنند. فیلتر‌ هوای سلولزی توانایی جذب 80 تا 90 درصدی ذرات خارجی دارند و نسبت به مابقی فیلتر‌ها بسیار ارزان‌تر هستند اما عمر کوتاهی دارند و باید پس مدت کوتاهی تعویض شوند.

فیلتر هوای اسفنجی

در طراحی فیلتر هوای اسفنجی از مکانیزم فیلتر‌های هوای روغنی قدیمی در اتومبیل‌های کلاسیک، الهام گرفته شده است. فیلتر هوای اسفنجی از یک فریم فلزی و یک بستر پلی اورتان روغنی برای جذب مواد اضافی استفاده می‌کند.

فیلتر هوای کتان

فیلتر های هوای کتان از همه فیلتر های اتومبیل گران تر هستند و در آنها برای جذب بهتر مواد اضافی از 6 لایه پارچه مخصوص روغنی استفاده شده است.

این فیلتر ها عمر طولانی دارند و قابل شستشو هستند. در فیلتر های هوای کتان، خودرو تنفس بهتری دارد زیرا فرم کلی ساختار سبب انتقال سریع جریان هوا در سیستم های داخلی اتومبیل می شود ،بنابراین اتومبیل عملکرد بهتری نیز دارد.

تعویض فیلتر هوای 206

1- ابتدا شلنگ بخار روغن را با دقت توسط آزاد کردن خارهای آن جدا می کنیم.

تعویض فیلتر هوا 206 قدم اول

2-سپس 6 پیچ چهارسوی مشخص شده در تصویر زیر را باز می کنیم.برای سهولت در باز کردن پیچ های دور قاب فیلتر با آچار 10 پیچ گوشه محفظه فیلتر را باز کنید وبیرون بکشید.

با استفاده از پیچگوشتی چهارسوی سایز کوتاه پیچ های انتهایی را باز می کنیم.

تعویض فیلتر هوا 206 قدم اول

تعویض فیلتر هوا 206 قدم اولتعویض فیلتر هوا 206 قدم دوم

3-بست فلزی را با پیچگوشتی دوسو (تخت) شل می کنیم.

4-درب محفظه فیلتر هوا را به آرامی از قسمت پایین بیرون می آوریم.

نتیجه گیری

شما معمولا چند وقت یک بار نسبت به تعویض فیلتر هوا خودروی خود اقدام کرده و این موضوع را تا چه اندازه ضروری و با اهمیت می دانید؟ تجربیات خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران وبلاگ رویتا خودرو در میان بگذارید.