استارت نخوردن ماشین به چه دلایلی اتفاق می افتد و چطور باید در این مواقع عکس العمل صحیح نشان دهیم؟ آیا شما نیز پیش از این با موضوع استارت نخوردن ماشین روبرو شده اید؟ عیب یابی به کجا رسیده و چطور از علت استارت نخوردن خودرو خود آگاهی پیدا کرده اید؟ عیب یابی می تواند سرنخ هایی از سیستم سوخت رسانی، فیوز، باطری، سیستم احتراق ناقص، مشکل در استارت و … نیز داشته باشد. به هر ترتیب عاملی سطحی تا عمقی مسئول روشن نشدن ماشین می تواند باشد که باید بلافاصله نسبت به رفع عیب و تعمیر آن اقدام شود.
استارت نخوردن ماشین
استارت نخوردن ماشین دلایل مختلفی دارد که اصلی ترین آن ها به شرح زیر هستند:
1. تخلیه شدن باتری خودرو
اولین چیزی که نسبت به آن تردید داریم، باتری خودرو است. به ویژه اگر مدتی ست که ماشین خودر را روشن نکرده اید، ممکن است که باتری خودرو تخلیه شده باشد. در این حالت عجیب نیست که خودروی شما استارت نخورد. در صورتی که بعد از چرخاندن سوئیچ، چراغ های پشت آمپر روشن نشوند، این موضوع احتملا به دلیل ایراد کامل باتری یا به جز آن باشد. در این مرحله چراغ های جلوی خودرو را نیز بررسی نمایید. در صورتی که چراغ های جلو روشن شوند، مشکلی از باطری نداریم و باید ایراد را در جای دیگر جستجو کرد. در صورتی که یکی از چراغ های خودرو را برای ساعات طولانی روشن گذاشتهاید، نیز چنین اتفاقی محتمل خواهد بود.
در بیشتر اوقات نیاز به تعویض باتری خواهد بود. اما اگر مشکل باتری به ضعیف یا معیوب شدن اتصالات آن مربوط باشد، ممکن است با تمیز کردن باتری مشکل حل شود.
بخوانید: نحوه تعویض باتری ماشین
2. مشکل در سیستم امنیتی و ضدسرقت
بیشتر خودروهای امروزی به نوعی از سیستم امنیتی و ضدسرقت برخوردار هستند. در صورتی که مشکلی در این سیستم امنیتی وجود داشته و یا خطایی در آن افتاده باشد، ماشین استارت نخواهد خورد. سیستمهای امنیتی دارای یک مدار اتصال سوئیچ هستند و در صورتی که عیبی در سیستم امنیتی به وجود آمده باشد، این مدار فعال نشده و به زبان ساده مجوز استارت خوردن صادر نمیگردد.
3. معیوب بودن فیوز
اگر خودروی شما دارای استارت مرتبط با فیوز باشد، معیوب بودن فیوز به صورت مستقیم موجب استارت نخوردن ماشین خواهد شد.
4. عیوب مربوط به اتصالات استارت
قطعات استارت نیز میتوانند مشکلاتی داشته باشند. این قطعات نیز خوردگی و پایان طول عمر را تجربه میکنند. مکانیک با مطالعه جریان وارد شده به استارتر، عیب یا سلامت آن را تعیین خواهد کرد. در صورتی که استارتر یا قطعات آن به طور کلی معیوب باشند، برای رفع مشکل باید نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.
روشن نشدن خودرو در عین استارت خوردن
گاهی اوقات با این شرایط روبرو هستیم که حتی در صورت استارت خوردن ماشین، شاهد روشن شدن آن نیستیم، این چه دلایلی می تواند داشته باشد؟
1. عیب در پمپ سوخت
پمپ سوخت میتواند به دلیل طول عمر دچار عیب شده باشد. اما اگر پمپ سوخت شما از لحاظ طول عمر ایرادی ندارد، ممکن است به دلیل رانندگی زیاد با بنزین کم به این حالت دچار شده باشد و استارت نخوردن ماشین را تجربه کنید. از آن جایی که بنزین داخل باک به خنک شدن پمپ سوخت کمک میکند، کم بودن بنزین و ادامه دادن به رانندگی موجب وارد شدن هوای گرم به داخل پمپ شده و مشکلاتی ایجاد میکند.
2. عیب در سیستم احتراق خودرو
برای روشن شدن موتور خودرو نیازمند احتراق هستیم. عیوب شمع میتواند به عدم احتراق و در نتیجه به استارت نخوردن ماشین یا بهتر بگوییم روشن نشدن خودرو منتهی شود. همین طور معیوب بودن کویل نیز مشکل مشابهی به وجود میآورد. (کویل قطعه ای ست که مسئولیت تامین نیروی برق را برعهده دارد و به وسیله این برق جرقه و پس از آن احتراق رخ میدهد.)
3. ایراد در سوخت رسانی
در صورتی که باک خودرو دارای بنزین بوده و ایرادی نیز در شمع و کویل آن مشاهده نشود، احتمالا باید به سیستم سوخت رسانی ماشین مشکوک شوید. با نرسیدن سوخت به پیشرانه، احتراق صورت نگرفته و خودرو روشن نمیشود. فیلترهای سوخت می توانند مسبب عدم سوخت رسانی بوده و یا انژکتور گرفتگی داشته باشد. تعویض به موقع فیلتر سوخت میتواند از بروز چنین مشکلاتی و صدمات جدی تر بعدی جلوگیری به عمل بیاورد.
مطالعه کنید: سیستم خنک کننده خودرو
در صورت استارت نخوردن ماشین چه کنیم؟
با در نظر گرفتن شرایط فوق، موضوع مهم این است که اگر با صحنه استارت نخوردن ماشین روبرو شدیم، چه عکس العملی صحیح است؟ در این شرایط باید با تعمیرکار خودرو تماس گرفته و نسبت به رفع عیب در محل یا در تعمیرگاه اقدام کنید.